Americká veľvyslankyňa: Neschopnosť OSN konať v otázke Sýrie je hanbou

NETKY.SK • 26 Jún 2013, 10:08 • 2 min
Americká veľvyslankyňa: Neschopnosť OSN konať v otázke Sýrie je hanbou

NEW YORK - Americká veľvyslankyňa pri OSN Susan Riceová na svojej rozlúčkovej tlačovej konferencii v utorok povedala, že neschopnosť Bezpečnostnej rady OSN konať, aby sa ukončil konflikt v Sýrii, je "morálnou a strategickou hanbou, ktorú dejiny neľútostne odsúdia".

slovakia

left justify in out

Riceová končí ako veľvyslankyňa pri OSN a od 1. júla sa ujíma funkcie americkej národnej bezpečnostnej poradkyne. Paralýzu BR OSN označila za "škvrnu", ktorú bude navždy ľutovať, hoci zopakovala, že USA a ich spojenci za ňu nenesú zodpovednosť.

Podľa nej ju zavinili Rusko a Čína, pretože vetovali tri návrhy rezolúcií BR OSN, ktoré mali prinútiť sýrskeho prezidenta Bašára Asada ukončiť násilnosti, aj keď neobsahovali sankcie.

V závere vyjadrila nádej, že Sýrčania dokážu skôr či neskôr sami rozhodovať o svojej budúcnosti, citovala agentúra Associated Pres.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona