Americká UPS sa dohodla na prevzatí holandskej TNT Express

NETKY.SK • 19 Marec 2012, 12:25 • 2 min
Americká UPS sa dohodla na prevzatí holandskej TNT Express

Americká UPS sa dohodla na prevzatí holandskej TNT Express - Svet Najväčšia zásielková spoločnosť na svete, americká United Parcel Service (UPS), sa dohodla na kúpe svojho holandského konkurenta TNT Express za 6,77 miliardy USD (5,16 miliardy eur). UPS to

slovakia

left justify in out

img

Najväčšia zásielková spoločnosť na svete, americká United Parcel Service (UPS), sa dohodla na kúpe svojho holandského konkurenta TNT Express za 6,77 miliardy USD (5,16 miliardy eur). UPS totiž zvýšila svoju hotovostnú ponuku na 9,5 eura z 9 eur za akciu TNT, ktorá je druhou najväčšou európskou zásielkovou službou za DHL. Prevzatie podporuje vedenie TNT.
      Vo februári ponúkla UPS 9 eura za akciu TNT. Vedenie holandskej spoločnosti ju však odmietlo ako príliš nízku. Po zvýšení ponuky sa otvorila cesta k prevzatiu, ktoré výrazne zmení európsky zásielkový trh. 
      UPS dnes informovala, že ponuka je o 54 % vyššia v porovnaní s cenou akcie TNT pred podaním prvej ponuky 17. februára. V piatok (16. 3.) uzavrela akcia TNT na úrovni 9,35 eura. Ak prevzatie odobria aj akcionári, bude to najväčšia akvizícia v histórii UPS, ktorá vznikla v roku 1907.

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies