Americká Tesla odstránila nedostatky v digitálnom systéme elektroauta

NETKY.SK • 8 August 2015, 13:02 • 2 min
Americká Tesla odstránila nedostatky v digitálnom systéme elektroauta

LAS VEGAS - Americká firma Tesla odstránila viaceré slabé miesta svojho modelu elektroauta S.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom DPA. Dvom výskumníkom, ktorí sa zaoberajú bezpečnosťou vozidiel, sa podarilo zastaviť auto za jazdy a odomknúť ho.

 

Výskumníci sa však museli káblom napojiť na vozidlo, a potom ho "donútili" zostať stáť.

O spôsobe, akým sa to výskumným pracovníkom podarilo, rozpovedal britskému denníku Financial Times jeden z nich, Marc Roger, zamestnanec bezpečnostnej firmy Cloudflare. "Auto sme dokázali zastaviť pri nízkej rýchlosti," uviedol a dodal, že pri vyššej rýchlosti však neprichádza do úvahy, aby digitálne pohli ručnou brzdou.

 

V relácii BBC News britská televízia uviedla, že Tesla vo štvrtok (6. 8.) oznámila, že problém externého zastavenia vozidiel modelu S sa podarilo odstrániť. Majitelia dostanú aktualizovaný program bezdrôtovou sieťou WLAN.

 

Nedostatky v bezpečnosti automobilov s digitálnym vybavením sú teraz v centre pozornosti odborníkov. Pochybný zásah hekerov do digitálneho systému džípov koncernu Fiat Chrysler prinútil výrobcu urobiť v USA zlepšenia v programe riadenia 1,4 milióna vozidiel. Hekeri na rozdiel od modelu S Tesly nepotrebovali na zásah do ich digitálneho systému priame káblové spojenie s nimi.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona