Americká speváčka Suzanne Vega otvorí 14. Ples v opere

NETKY.SK • 9 Január 2014, 13:04 • 2 min
Americká speváčka Suzanne Vega otvorí 14. Ples v opere

BRATISLAVA – Americká speváčka a gitaristka Suzanne Vega otvorí úderom na gong v sobotu 11. januára 14. Ples v opere.

slovakia

left justify in out

V historickej budove Slovenského národného divadla sa program plesu ponesie v znamení hudobných legiend soulu, funku a folku, predstaví sa prvá dáma českého soulu Marie Rottrová aj legendárna soul-funková hudobná skupina Delegation. I tentoraz dobročinný Ples v opere venuje celý výťažok z príspevkov hostí na pomoc druhým, a to na zlepšenie starostlivosti o predčasne narodené deti. 

Dramaturgiu hudobnej časti úvodného programu Plesu v opere bude mať v rukách opäť Matej Drlička, úlohy režiséra sa zhostí Ján Ďurovčík, autorom scény bude známy scénograf Miloš Pietor. Tanečné melódie počas plesového večera prinesie známy český orchester Boom!Band, počas večera budú znieť aj melódie v podaní Nely Pociskovej a Mariána Čekovského, ako aj dynamický hudobný prejav Cigánskych diablov. Po prvý raz sa zmení úvodný ceremoniál. V podaní úspešnej sopranistky Ľubice Vargicovej a tenoristu Tomáša Juhása sa predstaví výber toho najlepšieho zo svetoznámej opery La Traviata. 

Známa americká speváčka Suzanne Vega predstaví publiku okrem najväčšieho hitu Luka, ktorý jej priniesol Cenu MTV a nomináciu na Grammy, aj ďalšie skladby, pre ktoré sú typické poetické texty a charakteristická inšpirácia folkom. Speváčka finišuje s prípravou nového albumu, ktorý pod názvom Tales From the Realm of the Queen of Pentacles plánuje vydať vo februári tohto roku.

Česká hudobná stálica Marie Rottrová po ohlásenom ukončení aktívneho koncertovania v roku 2011 sa v uplynulom roku objavila na hudobnej scéne s limitovanou sériou vianočných koncertov, lebo ako sama povedala "cnelo sa jej za hudbou aj za kontaktom s fanúšikmi". Na Plese v opere zaznejú jej známe a legendárne hity, medzi nimi Lásko voníš deštěm. Jej text pochádza z autorského pera Jaromíra Nohavicu, ktorý je autorom textov piesní na speváčkinom najnovšom albume Čas motýlů.

Ďalšou legendou, ktorá sa na Plese v opere predstaví, bude soul & funková formácia Delegation, ktorá vznikla v 70. rokoch vo Veľkej Británii a na viac ako 30 rokov významne ovplyvnila svojou tvorbou svetovú hudobnú scénu. Jej skladby Where Is the Love (We Used to Know), You and I Want You Back patria medzi neodmysliteľné hity.

Výťažok z dobročinného príspevku od 300 párov hostí bude v plnej výške venovaný na zlepšenie technického vybavenia v šiestich perinatologických centrách po celom Slovensku. Vďaka tomu sa pomôže zvýšiť kvalita starostlivosti o predčasne narodené deti, ktorých sa ročne narodí takmer 5000 a tento počet sa najmä počas posledných rokov stále zvyšuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona