Americká speváčka Lesley Gore (†68) zomrela na rakovinu pľúc

NETKY.SK • 17 Február 2015, 09:31 • 2 min
Americká speváčka Lesley Gore (†68) zomrela na rakovinu pľúc

LOS ANGELES - Vo veku 68 rokov zomrela americká speváčka Lesley Gore. Naposledy vydýchla v pondelok 16. februára v nemocnici v rodnom New Yorku v dôsledku rakoviny pľúc. Smutnú správu pre americký týždenník People potvrdila šperkárka Lois Sasson, ktorá bola posledných 33 rokov partnerkou zosnulej.

slovakia

left justify in out

Lesley Gore sa narodila ako Lesley Sue Goldstein 2. mája 1946 v Brooklyne. Na hudobnej scéne sa začala pohybovať začiatkom 60. rokov minulého storočia, pričom s ňou spolupracoval aj Quincy Jones. Debutový album I'll Cry If I Want To vydala v roku 1963 a pochádzajú z neho hity ako It's My Party, s ktorým dobyla americký singlový rebríček Billboard Hot 100 alebo Judy's Turn to Cry. Poslednú štúdiovku Ever Since uviedla na trh v júni 2005. Medzi jej známe skladby patria napríklad aj She's a Fool, You Don't Own Me, Maybe I Know, California Nights alebo Sunshine, Lollipops and Rainbows. S bratom Michaelom Goreom spolupracovala na soundtracku filmu Sláva (1980) režiséra Alana Parkera, vďaka čomu si vyslúžila nomináciu na cenu Grammy a skladba Out Here on My Own jej zas vyniesla nomináciu na Oscara.


Informácie pochádzajú z webstránky www.people.com.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies