Americká sloboda: Študentku pokutovali za nosenie vtáčieho pera na čiapke

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 12:15 • 2 min
Americká sloboda: Študentku pokutovali za nosenie vtáčieho pera na čiapke

ATMORE - Americkej študentke indiánskeho pôvodu udelili pokutu vo výške tisíc dolárov (762 eur) za to, že počas promočnej slávnosti koncom minulého mesiaca mala na svojej akademickej čiapke pripnuté vtáčie pero. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Chelsey Ramerová (17) pre televíziu WPMI-TV uviedla, že sa cíti byť zo strany svojej strednej školy Escambia Academy, nachádzajúcej sa v meste Atmore na juhu Alabamy, diskriminovaná. Ramerová, ktorá pochádza z kmeňa Creekov, povedala, že pero mala na barete pripnuté z úcty ku kultúrnemu dedičstvu svojich predkov. 

Škola teraz vyžaduje, aby študentka zaplatila pokutu, inak jej nevydajú absolventský diplom a potvrdenie o štúdiu. Obvinili ju z porušenia vnútorného poriadku školy, ktorý hovorí, že študenti ani zamestnanci nesmú mať počas záverečnej slávnosti žiadne doplnky, pokiaľ im to v predstihu nepovolí vedenie školy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies