Americká skupina The Eagles zažalovala mexický Hotel California

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 07:20 • 2 min
Americká skupina The Eagles zažalovala mexický Hotel California

LOS ANGELES - Americká rocková skupina The Eagles zažalovala istý mexický hotel za to, že ťaží z názvu ich najväčšieho hitu.

slovakia

left justify in out

Ubytovacie zariadenie v meste Todos Santos sa totiž volá Hotel California. Daný hotel podľa členov skupiny "aktívne presviedča" svojich hostí, že ide o miesto, ktoré má súvislosť s The Eagles.

 

V žalobe sa ďalej uvádza, že majitelia hotela hosťom počas pobytu púšťajú "Hotel California" a ďalšie piesne tejto formácie z Los Angeles, informoval v stredu webový server hudobného magazínu Uncut.

 

"Žalovaná strana balamutí zákazníkov zo Spojených štátov, že hotel v Todos Santos je spájaný s The Eagles vrátane skutočnosti, že slúžil ako inšpirácia pre napísanie textu k skladbe Hotel California, čo nie je pravda," uvádza sa v žalobe, ktorá požaduje od mexickej strany "širokú škálu odškodného a zastavenie týchto aktivít".

 

Podľa zistení magazínu Uncut sa však inkriminované zariadenie, ležiace v štáte Baja California Sur, nazývalo Hotel California už v roku 1950; dlho predtým, než v roku 1976 uzrela svetlo sveta rovnomenná nahrávka skupiny The Eagles. Názov hotela sa medzičasom viackrát zmenil, ale v roku 2001 sa vrátil k pôvodnému názvu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies