Americká sieť kaviarní Starbucks pevezme celú japonskú pobočku

NETKY.SK • 24 September 2014, 18:53 • 2 min
Americká sieť kaviarní Starbucks pevezme celú japonskú pobočku

SEATTLE - Americká sieť kaviarní Starbucks oznámila, že odkúpi zvyšný podiel v japonskej pobočke Starbucks Coffee Japan, čím prevezme pod svoju kontrolu 100 % firmy.

slovakia

left justify in out

Hodnota kontraktu, ktorý Starbucks plánuje zrealizovať v dvoch etapách, sa odhaduje na 913,5 milióna USD (712,23 milióna eur). Informovali o tom agentúra Reuters a server BBC.
     

Najväčšia sieť kaviarní na svete uviedla, že od japonského partnera Sazaby League, s ktorým prevádzkuje spomínaný spoločný podnik Starbucks Coffee Japan, prevezme 60,5-% podiel. Ten firma Sazaby League vlastnila od roku 1995, no v lete sa obrátila na Starbucks s tým, že má záujem svoj podiel predať.
     

V Japonsku pôsobí viac než 1000 kaviarní spoločnosti Starbucks, ktoré zamestnávajú približne 25.000 ľudí. Japonský trh je pre americkú sieť kaviarní druhý najväčší na svete z pohľadu tržieb a navyše, japonské kaviarne majú jednu z najvyšších ziskových marží na svete. Celá transakcia by sa mala dokončiť najneskôr v 1. polroku budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies