Americká sieť hračkárstiev Toys ‘R’ Us požiadala o ochranu pred veriteľmi

NETKY.SK • 19 September 2017, 09:46 • 2 min
Americká sieť hračkárstiev Toys ‘R’ Us požiadala o ochranu pred veriteľmi

NEW YORK/WAYNE - Najväčšia maloobchodná sieť hračkárstiev v USA, Toys ‘R’ Us požiadala v pondelok (18. 9.) večer o ochranu pred veriteľmi. Firma má 875 obchodov v USA, po celom svete vyše 1600 a celkovo zamestnáva 64.000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Toys ‘R’ Us je ďalšia maloobchodná sieť v USA, ktorá nedokáže konkurovať online predajcom, ako je Amazon. Len v tomto roku požiadalo o ochranu pred veriteľmi viac než tucet maloobchodných sietí, ako sú Payless, Gymboree alebo Perfumania.

 

To automaticky neznamená koniec Toys ‘R’ Us. Mnohí maloobchodníci sa snažia využiť ochranu pred veriteľmi na zatvorenie stratových predajní a vybudovanie online biznisu. Aj Toys ‘R’ Us zatiaľ pokračuje, ale nebude obsluhovať svoje dlhy.

 

Hroziaca reštrukturalizácia dlhu pred blížiacou sa vianočnou sezónou sa postarala o nepokoj na akciovom trhu v USA. Akcie amerických výrobcov hračiek Hasbro a Mattel klesli. Oba koncerny z obavy, že Toys ‘R’ Us možno nebude platiť svoje účty, už obmedzili dodávky firme.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies