Americká senátorka Feinsteinová vyzvala na prísnejšiu kontrolu činnosti NSA

NETKY.SK • 29 Október 2013, 09:01 • 2 min
Americká senátorka Feinsteinová vyzvala na prísnejšiu kontrolu činnosti NSA

WASHINGTON - Americká senátorka a šéfka senátneho výboru pre bezpečnosť Dianne Feinsteinová uviedla v pondelok, že je "zásadne proti" zhromažďovaniu tajných materiálov spojencov USA zo strany Agentúry pre národnú bezpečnosť (NSA). Politička ďalej zdôraznila, že dohľad nad touto činnosťou sa musí sprísniť, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Pokiaľ nie sú Spojené štáty vo vojnovom stave s určitou krajinou, alebo neexistuje bezodkladná nutnosť na takýto druh sledovania, neverím, že by USA mali monitorovať telefonické hovory a e-maily vysokých činiteľov spriaznených krajín," uviedla. Jej vyhlásenie prišlo po tom, ako na verejnosť prenikli správy, že NSA od roku 2002 odpočúvala mobilný telefón nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a sledovala komunikáciu aj ďalších zahraničných lídrov, pripomína Reuters.

Biely dom i viacerí kongresmani programy NSA obhajujú ako nevyhnutné v záujme ochrany národnej bezpečnosti a pomoci pri marení sprisahaní militantov. Americkí predstavitelia trvajú na tom, že všetky programy sú pod prísnou kontrolou Kongresu a právneho systému Spojených štátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies