Americká armáda povolila obmedzenú letovú prevádzku stíhačky F-35 Lightning II

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 15:52 • 2 min
Americká armáda povolila obmedzenú letovú prevádzku stíhačky F-35 Lightning II

WASHINGTON - Vojenské námorníctvo a letectvo Spojených štátov schválili obmedzené obnovenie letovej prevádzky bojovej stíhačky typu F-35 Lightning II, čím ponechali v hre možnosť, že sa tento stroj novej generácie objaví aj na tohtotýždňovej leteckej prehliadke v anglickom Farnborough.

slovakia

left justify in out

Pentagón dnes uviedol, že zmienené zložky amerických ozbrojených síl napriek schváleniu uvalili aj niekoľko obmedzení, ktoré zostanú v platnosti až do vyšetrenia prípadu vznietenia motora jedného z týchto lietadiel, ku ktorému došlo 23. júna na Eglinovej leteckej základni v americkom štáte Florida, píše agentúra AP.

 

Následkom incidentu boli zrušené všetky štarty celej, takmer 100-člennej letky týchto bojových stíhačiek. F-35 Lightning II je najdrahším leteckým projektom Pentagónu, dosahujúcim odhadovanú výšku 400 miliárd dolárov. Vyvíjajú sa tri varianty lietadla - pre letecké sily, námorné sily a námornú pechotu USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies