Americká porota odsúdila Nemca, ktorý z pomsty k úradom zapálil polovicu štvrte

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 06:57 • 2 min
Americká porota odsúdila Nemca, ktorý z pomsty k úradom zapálil polovicu štvrte

LOS ANGELES - Súdna porota v kalifornskom Los Angeles dospela v pondelok k záveru, že obžalovaný Nemec bol pred šiestimi rokmi príčetný, keď niekoľko nocí po sebe podpaľoval autá a domy z pomsty za deportáciu svojej matky z USA.

slovakia

left justify in out

K verdiktu dospela porota vyššieho súdu v Los Angeles, spresnila tlačová agentúra AP. Harry Burkhart (30) bol už skôr usvedčený z podpaľačstva v 50 bodoch obžaloby, konkrétne zakladal malé požiare, ktoré šírili v Los Angeles strach od 30. decembra 2011 do 2. januára 2012.

 

Podľa prokuratúry sa Burkhart vyhrážal, že "upečie Ameriku" za to, že úrady nariadili vydanie jeho matky Dorothee Burkhartovej do Nemecka, kde ju čakali obvinenia zo sprenevery.

 

Požiare si nevyžiadali žiadne vážne zranenia, ale odhadované škody dosiahli výšku viac ako tri milióny dolárov. Burkhartovi môže pri vyhlasovaní rozsudku, ktoré je naplánované na 23. marca, hroziť až 90 rokov väzenia.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona