Americká pobrežná stráž vystrelila v Perzskom zálive na iránsku loď

NETKY.SK • 28 August 2014, 09:32 • 2 min
Americká pobrežná stráž vystrelila v Perzskom zálive na iránsku loď

DUBAJ - Americké námorné sily dnes oznámili, že plavidlo americkej pobrežnej stráže vystrelilo v sebaobrane na iránsku loď v Perzskom zálive a že pri incidente neutrpeli zranenia žiadni Američania.

slovakia

left justify in out

Hovorca americkej Piatej flotily Kevin Stephens uviedol, že posádka na malom člne Monomoy, vyslanom hliadkovou loďou pobrežnej stráže, vypálila jediný výstrel, keď videla, že muži z iránskej plachetnice nazývanej dhau sa pripravujú na streľbu z guľometu kalibru .50.

 

Podľa Stephensa sa incident stal v medzinárodných vodách v utorok približne o 11.30 h miestneho času. Nie je jasné, či výstrel zasiahol iránske plavidlo, ani to, či niekto na jeho palube utrpel zranenie, napísala tlačová agentúra AP.

 

Vojenské plavidlá USA, Iránu a ďalších krajín bežne hliadkujú v Perzskom zálive. Lode dhau sú tradičné drevené plavidlá, zvyčajne využívané na obchodovanie s tovarom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona