Americká obchodná komora v SR si zvolila členov správnej rady

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 17:23 • 2 min
Americká obchodná komora v SR si zvolila členov správnej rady

BRATISLAVA - Americká obchodná komora v SR (AmCham) si v stredu (19. 4.) na výročnom valnom zhromaždení v Primaciálnom paláci v Bratislave zvolila členov správnej rady. Informovala o tom dnes Natália Spodniak z AmCham. Tohtoročnými hosťami podujatia boli podľa nej štátny tajomník Ministerstva hospodárstva (MH) SR Rastislav Chovanec a veľvyslanec USA na Slovensku Adam H. Sterling.

slovakia

left justify in out

Členovia komory zvolili ôsmich zo sedemnástich členov správnej rady AmCham, ktorej hlavným poslaním je strategické smerovanie komory. V tohtoročných voľbách kandidovalo 13 predstaviteľov členských spoločností komory a osem z nich bolo zvolených do správnej rady komory. Víťazní kandidáti boli zvolení na dvojročné obdobie. Sú medzi nimi Michaela Benedigová (Seesame), Branislav Budke (Pfizer), Gabriel Galgóci (AT&T), Peter Kolesár (Neulogy), Stanislav Molnár (Oracle), Peter Škodný (Accenture), Veronika Špaňárová (Citibank), Biljana Weber (Microsoft).

 

Členovia správnej rady AmCham, ktorí zotrvávajú na svojich pozíciách na základe mandátu z minulého roka sú Santiago Aguado (Hewlett-Packard), František Baranec (CISCO), Todd Bradshaw (PwC), Scott D. Buckiso (U. S. Steel Košice), Stephen Caulfield (DELL), Branislav Ďurajka (KPMG), Pavol Kopečný (ECENTER), Peter Laco (IBM) a Tatiana Prokopová (Squire Patton Boggs). Zo sedemnástich miest v správnej rade AmCham sú vždy dve miesta garantované pre zvolených predstaviteľov malých a stredných podnikov.

 

"AmCham je spoľahlivý partner MH SR, ktorý ako prvý poukázal na význam sektora centier zdieľaných služieb. Aktuálne ide o najrýchlejšie rastúci sektor v slovenskej ekonomike a zamestnáva viac ako 45.000 ľudí. Práve v spolupráci s AmCham pripravilo MH SR Stratégiu rozvoja centier podnikových služieb a budeme aj naďalej spolupracovať na rozvoji tohto odvetvia. Ďakujem AmCham za spoluprácu a podporu. Teším sa, že táto spolupráca bude pokračovať aj v ďalších oblastiach, ktorými sú posilňovanie významu jednotnej metodiky na posudzovanie vplyvov, zdieľaná ekonomika, smart cities a smart industries," uviedol vo svojom príhovore Chovanec.

 

"Členovia AmCham patria na Slovensku medzi najvýznamnejších obchodných predstaviteľov, ktorí pomáhajú vytvárať pre túto krajinu lepšiu budúcnosť. Tím môjho veľvyslanectva a ja sa tešíme na spoluprácu s novou správnou radou AmCham, ako aj na aktívne zlepšovanie podnikateľského prostredia na Slovensku," uviedol Adam H. Sterling.

 

Americká obchodná komora v SR (AmCham) bola založená v roku 1993 v Bratislave ako nezávislá nezisková organizácia financovaná výhradne z príspevkov svojich členov. V septembri 2003 bola otvorená nová pobočka AmCham v Košiciach s cieľom podporiť ekonomický rozvoj vo východoslovenskom regióne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona