Americká obchodná komora podporuje členstvo Slovenska v EÚ

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 14:23 • 2 min
Americká obchodná komora podporuje členstvo Slovenska v EÚ

BRATISLAVA - Americká obchodná komora na Slovensku (AmCham) podporuje členstvo Slovenskej republiky v EÚ.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v stanovisku komory Michal Kardoš z AmCham v súvislosti s konaním minulotýždňovej konferencie pod názvom "Slovenské predsedníctvo vo svetle investičných príležitostí".

 

Členstvo v EÚ prináša podľa komory nespočetné množstvo výhod a benefitov pre podnikateľský sektor na Slovensku, a tým zároveň prispieva k prosperite celej krajiny. Výhody členstva v EÚ považuje AmCham podľa slov prezidenta komory Todda Bradshawa pre SR za kľúčové. Medzi výhody patrí najmä prístup na jeden z najväčších svetových trhov, pozostávajúci z asi 500 miliónov ľudí, ďalej voľný obchod a odstránenie tarifných bariér, čo pomáha znižovať náklady a ceny pre spotrebiteľov.

 

Obchodovanie s EÚ vytvára pracovné miesta a prispieva k zvýšeniu úrovne príjmov. Zrušenie colných obmedzení znižuje množstvo byrokracie, čo vedie k zníženiu nákladov a dodacích lehôt. Vzájomné uznanie bezpečnostných štandardov a noriem pomohlo znížiť náklady pre firmy, čo malo za následok povzbudenie sektora malých a stredne veľkých podnikateľov.

 

Slovensko na základe členstva v EÚ prilákalo množstvo investícií, či už z členských, ako aj z nečlenských štátov EÚ. Voľný pohyb pracovnej sily a kapitálu pomohli vytvoriť flexibilnejšiu ekonomiku. Členstvo v EÚ občanom umožnilo voľne cestovať, čím sa výrazne zjednodušilo a zlacnilo medzinárodné obchodovanie. Uplatňovanie právneho štátu je taktiež súčasťou súdneho systému EÚ.

 

"Americká obchodná komora sa domnieva, že členstvo v EÚ je pre prosperitu a napredovanie SR kritické a verí, že Slovensko bude naďalej úzko spolupracovať s európskymi inštitúciami, a tak aj v budúcnosti zostane plnohodnotným členom EÚ," dodala AmCham.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona