Americká námorná pechota po únose v Líbyi presúva posily do Talianska

NETKY.SK • 8 Október 2013, 17:42 • 2 min
Americká námorná pechota po únose v Líbyi presúva posily do Talianska

WASHINGTON - Spojené štáty presunú približne 200 príslušníkov námornej pechoty zo základne v Španielsku do Talianska, aby mohli lepšie reagovať na akúkoľvek krízu po únose člena al-Káidy v Líbyi. Informovala dnes o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ amerického ministerstva obrany označil presun na základňu Sigonella v Taliansku za "prezieravé, predbežné opatrenie". Pôjde o príslušníkov námornej pechoty, ktorí sú členmi krízovej jednotky špeciálneho účelu. Jednotka vznikla po vlaňajšom útoku na americkú diplomatickú misiu v líbyjskom Benghází.

Po únose člena teroristickej organizácie al-Káida Anasa Líbího americkými špeciálnymi jednotkami vyzvali líbyjské militantné skupiny na sociálnych sieťach na odplatu - na útoky na strategické ciele vrátane plynovodov, lietadiel a lodí, ako aj na únosy Američanov. Americké sily zajali Líbího minulú sobotu pred jeho domom v Tripolise. Líbyjčana previezli na americkú bojovú loď, kde ho vypočúvali a má byť postavený pred súd v New Yorku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies