Americká ministerka zdravotníctva Sebeliusová rezignovala kvôli Obamovej reforme

NETKY.SK • 11 Apríl 2014, 11:00 • 2 min
Americká ministerka zdravotníctva Sebeliusová rezignovala kvôli Obamovej reforme

WASHINGTON - Americká ministerka zdravotníctva a sociálnej starostlivosti Kathleen Sebeliusová vo štvrtok oznámila, že odstupuje zo svojej funkcie, informovala agentúra Reuters. Sebeliusovej rezignácia prichádza len týždeň po skončení problematickej prvej fázy zavedenia opozíciou kritizovanej zdravotníckej reformy Obamacare.

slovakia

left justify in out

Americký prezident Barack Obama rezignáciu 65-ročnej Sebeliusovej akceptoval a za jej nástupkyňu vymenoval Sylviu Mathewsovú Burwellovú, ktorá doposiaľ pôsobila na poste riaditeľky kancelárie pre rozpočet Bieleho domu.

 

Sebeliusová sa ocitla pod tlakom po početných technických zlyhaniach webových stránok ponúk zdravotného poistenia v rámci Obamacare, pripomína agentúra DPA. Webové stránky, prostredníctvom ktorých sa Američania mohli prihlásiť na poistenie, niekoľko mesiacov opätovne kolabovali. Prvá fáza zavedenia zdravotníckej reformy tak pre vládu priniesla veľké nepríjemnosti a Barack Obama sa musel viackrát ospravedlňovať.

 

Zdravotnícka reforma je najdôležitejším vnútropolitickým reformným dielom amerického prezidenta. Ústrednou témou bola už aj v čase volebnej kampane v roku 2008.

 

Napriek všetkým problémom sa doposiaľ na poistenie v rámci zdravotníckej reformy prihlásilo viac než sedem miliónov Američanov, píše DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies