Americká lietadlová loď zachránila pri Floride štyroch Čechov na jachte

NETKY.SK • 10 Február 2016, 08:08 • 2 min
Americká lietadlová loď zachránila pri Floride štyroch Čechov na jachte

MIAMI - Americké námorníctvo informovalo o nedeľňajšom úspešnom zásahu, počas ktorého sa podarilo zachrániť piatich ľudí vrátane štyroch Čechov. Informovali o tom v utorok české elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

Päticu civilistov spolu s českými občanmi podľa správ zverejnených dnes novinami The Virginian Pilot zachránil vrtuľník vyslaný z lietadlovej lode amerického námorníctva USS Dwight D. Eisenhower po tom, ako ich plachetnica vyslala núdzový signál približne 65 kilometrov od Miami.

 

Na plachetnici Selket bol okrem štyroch Čechov jeden Američan. Plavidlu sa v nedeľu zlomil sťažeň, po čom vyslali núdzový signál. Na volanie zareagoval záchranný vrtuľník lietadlovej lode.

 

"Som rád, že sme boli v správnom čase na správnom mieste a mohli týchto námorníkov zachrániť," uviedol kapitán Paul Spedero. Reagovať na núdzové signály je podľa Spedera ich základnou povinnosťou a službou.

 

Zachránenú posádku po poskytnutí prvého lekárskeho ošetrenia priamo na palube lietadlovej lode námorníctva odovzdali pobrežnej stráži vo floridskom prístave Opa Locka.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies