Americká legenda The Ronettes zverejnila prvú pieseň po takmer 50 rokoch

NETKY.SK • 6 November 2015, 11:05 • 2 min
Americká legenda The Ronettes zverejnila prvú pieseň po takmer 50 rokoch

LONDÝN - Americká skupina The Ronettes zverejnila prvú skladbu po takmer 50 rokoch. Novinka s názvom I'd Much Rather Be With the Girls mala premiéru dnes na BBC Radio 4. Autormi piesne sú gitarista kapely The Rolling Stones Keith Richards a niekdajší manažér a producent skupiny Andrew Oldham. Legendárna britská formácia predskakovala v roku 1964 na prvom turné The Ronettes vo Veľkej Británii.

slovakia

left justify in out

"Vôbec som netušila, že napísali túto pieseň. Pred dvoma mesiacmi mi ju priniesol môj manažér, no skladba sa volala I'd Much Rather Be With the Boys, len som zmenila názov na I'd Much Rather Be With the Girls, pretože každý pozná moju minulosť. Myslím si, že všetci vedia o kom spievam. V texte je veta, 'Už ťa viac nepotrebujem'. Myslím, že keď si vypočujete text, pochopíte, prečo by som bola radšej s dievčatami," prezradila pre BBC Radio 4 Ronnie Spector, ktorá prežila v rokoch 1968 až 1974 nešťastné manželstvo s producentom Philom Spectorom. Ten jej napríklad zakázal opustiť ich losangeleský dom. "Mohla som ísť von len raz za mesiac. Bola som naozaj nešťastná," vyjadrila sa speváčka na margo vzťahu so 75-ročným Spectorom, ktorý si v súčasnosti odpykáva trest za vraždu herečky a modelky Lany Clarkson.


Sedemdesiatdvaročná Ronnie Spector, vlastným menom Veronica Yvette Bennett, pomáhala zakladať The Ronettes v 50. rokoch minulého storočia v New Yorku spolu so staršou sestrou Estelle Bennett a sesternicou Nedrou Talley. Skladbu I'd Much Rather Be With the Girls naspievala s dcérou zosnulej Bennett a inou sesternicou. "Chcela som zachovať 'zvuk krvi'," objasnila Spector.


Pieseň sa bude nachádzať na albume English Heart, ktorý bude akousi poctou obdobiu, keď interpretka spolupracovala s kapelami ako The Beatles, The Rolling Stones alebo The Yardbirds. Rodáčka z New Yorku takisto prezradila, že pripravujú film inšpirovaný jej životom, v ktorom by podľa nej mohla stvárniť hlavnú postavu Selena Gomez. The Ronettes fungovali na hudobnej scéne do roku 1966. Preslávil ich najmä hit Be My Baby, ktorý magazín Rolling Stone označil za 22. najlepšiu skladbu všetkých čias. Skladba producenta Phila Spectora zaznela aj vo filme Hriešny tanec (1987). Okrem piesne Be My Baby bodovali v hitparádach aj ďalšie ich skladby ako Baby I Love You alebo Walking in the Rain. Všetky tri spomínané piesne pochádzajú z jediného albumu formácie Presenting the Fabulous Ronettes Featuring Veronica (1964). V roku 2007 uviedli The Ronettes do Rock 'n' rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies