Americká justícia vyšetruje ďalších 16 funkcionárov FIFA

NETKY.SK • 4 December 2015, 09:14 • 2 min
Americká justícia vyšetruje ďalších 16 funkcionárov FIFA

NEW YORK - Americká justícia vyšetruje ďalších 16 funkcionárov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). O konkrétnych menách ministerka spravodlivosti USA Loretta Lynchová vo štvrtok večer neinformovala, uviedol portál focus.de.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií BBC patrí k šestnástke aj bývalý šéf brazílskeho zväzu Ricardo Teixeira, ktorý je podozrivý z podplácania a ďalších korupčných deliktov v hodnote viac ako 200 miliónov dolárov. Podľa agentúry DPA sú ďalšími podozrivými niekdajší šéf brazílskeho zväzu Marco Polo del Nero a bývalý člen exekutívy FIFA Rafael Salguero z Guatemaly.

 

"Vyšetrovanie v korupčnej kauze FIFA je rozsiahle a ešte sa neskončilo," zdôraznila na tlačovej konferencii Lynchová s tým, že obvinenia sa týkajú viacerých vysokopostavených futbalových funkcionárov, vrátane terajších i bývalých prezidentov asociácií v Strednej i Južnej Amerike.

 

Podľa Lynchovej ďalších osem obvinených osôb súhlasilo, že pred súdnymi orgánmi prizná svoju vinu v korupčnej schéme v rámci FIFA. Zároveň očakáva, že v kauze budú pribúdať nové obvinenia.

 

Švajčiarske justičné orgány v súvislosti s korupčným škandálom zatkli vo štvrtok v ranných hodinách ďalšie osoby. Polícia vykonala raziu na podnet prokuratúry v USA približne o 6.00 SEČ v luxusnom hoteli vo švajčiarskom Zürichu, kde boli ubytovaní delegáti počas dvojdňového zasadnutia výkonného výboru FIFA.

 

Zadržaní funkcionári, medzi ktorými sú aj prezident Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) Paraguajčan Juan Angel Napout a šéf zóny CONCACAF Alfredo Hawit z Hondurasu, sú obvinení z korupčného konania a prania špinavých peňazí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies