Americká ITC zakázala dovoz a predaj niektorých mobilov firmy Samsung

NETKY.SK • 10 August 2013, 14:54 • 2 min
Americká ITC zakázala dovoz a predaj niektorých mobilov firmy Samsung

WASHINGTON - Komisia vo svojom vyhlásení uvádza, že Samsung porušil dva patenty Apple, ktoré sa týkajú dizajnu a niektorých funkcií inteligentných telefónov iPhone.

slovakia

left justify in out

Americká Komisia pre medzinárodný obchod (ITC) v piatok (9.8.) zakázala dovoz a predaj niektorých mobilných telefónov juhokórejského výrobcu Samsung pre porušenie patentových práv firmy Apple. Informovala o tom agentúra Sinchua.

Komisia vo svojom vyhlásení uvádza, že Samsung porušil dva patenty Apple, ktoré sa týkajú dizajnu a niektorých funkcií inteligentných telefónov iPhone.

Najnovší verdikt ITC zasadí tvrdú ranu Samsungu. Obe spoločnosti vedú od roku 2010 patentovú vojnu zhruba v dvoch desiatkach krajín. Americký koncern zažaloval Samsung, že odkopíroval vzhľad a niektoré funkcie jeho iPhonov. Juhokórejská firma reagovala protižalobou za porušenia predovšetkým technických patentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies