Americká firma investuje milióny v Michalovciach

NETKY.SK • 24 Október 2014, 09:42 • 2 min
Americká firma investuje milióny v Michalovciach

MICHALOVCE - Špičková americká firma ConvaTec v Michalovciach chystá niekoľkomiliónovú investíciu a pripravuje v budúcom roku nábor 300 zamestnancov, zistil denník Hospodárske noviny.

slovakia

left justify in out

Firma sa zaraďuje medzi lídrov vo výrobe zdravotníckych pomôcok. Výška investície by mala dosahovať 10,5 milióna eur. Aj keď Američania nechceli spresniť, čo hralo v prospech Slovenska, analytici vidia motiváciu hlavne v dobrých skúsenostiach v tamojšom závode.

 

Závod sa teší priazni vlády. Stimuly získal pri vstupe na Slovensko, aj v tomto roku. Na vytvorenie 55 miest mu prispela vláda stimulmi vo forme daňových úľav vo výške 1,65 milióna eur.

 

Región so zhruba 17-percentnou nezamestnanosťou získal za posledné týždne tretieho investora. "Svoju úlohu môže zohrávať nízka cena práce", myslí si o novom trende analytička Slovenskej sporiteľne Mária Valachyová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona