Americká firma Cisco Systems pripravuje rozsiahle prepúšťanie

NETKY.SK • 17 August 2016, 11:00 • 2 min
Americká firma Cisco Systems pripravuje rozsiahle prepúšťanie

SAN JOSE - Americký výrobca sieťového vybavenia Cisco Systems pripravuje podľa mediálnych správ rozsiahle prepúšťanie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Cisco chce údajne zrušiť 14.000 pracovných miest, čo predstavuje 20 % z celkového počtu miest, uviedol technologický web CRN s odvolaním sa na zdroje z blízkosti firmy. Spoločnosť z kalifornského San Jose by mala prepúšťanie oznámiť v najbližších týždňoch.

 

Cisco sa chce v budúcnosti viac sústrediť na softvérové aktivity. Tradičné aktivity výrobcu sieťového vybavenia by naopak mali ustúpiť do pozadia. Firma sa k uvedeným informáciám odmietla vyjadriť.

 

Spoločnosť sa už podľa CRN obrátila na mnohých zamestnancov s ponukou na odchod do predčasného dôchodku. Firma sa snaží zväčšiť svoj podiel na lukratívnom softvérovom trhu, aby vykompenzovala pokles príjmov spojený s faktom, že telekomunikačné koncerny znižujú výdavky na sieťové vybavenie, ako sú smerovače a routery.

 

Americký koncern už investoval do nových produktov, ako sú napríklad analytický softvér alebo cloudové riešenia pre dátové centrá. Spoločnosť na konci apríla zamestnávala vyše 70.000 ľudí. Dnes po zatvorení americkej burzy predloží výsledky hospodárenia za uplynulý kvartál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies