Americká FBI opäť zverejnila snímky z útoku na Pentagón z 11. septembra 2001

NETKY.SK • 1 Apríl 2017, 18:50 • 2 min
Americká FBI opäť zverejnila snímky z útoku na Pentagón z 11. septembra 2001

WASHINTON - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) opäť zverejnil sériu fotografií z útoku na sídlo ministerstva obrany USA z 11. septembra 2001.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom televízia ABC.

 

Ide o súbor 27 fotografií. Medzi nimi je aj snímka požiaru, ktorý vypukol po náraze lietadla spoločnosti American Airlines do západného krídla vládneho komplexu Pentagónu nachádzajúceho sa v Arlingtone v americkom štáte Virgínia.

 

Snímky zachytávajú aj poškodenia na budove spôsobené nárazom lietadla, ktoré počas letu z Los Angeles unieslo komando teroristickej siete al-Káida, ako aj trosky tohto lietadla, zasahujúcich hasičov či vyšetrovateľov.

 

Hovorkyňa FBI pre agentúru AP spresnila, že tieto fotografie boli prvýkrát zverejnené už v roku 2011 a na webovej stránke sa objavili pred niekoľkými dňami po tom, ako istý čas na webe neboli prístupné.

 

Fotografie pochádzajú z oddelenia FBI, ktoré archivuje dokumenty zverejňované na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám.

 

Pentagón sa 11. septembra 2001 stal jedným z terčov teroristických útokov unesenými lietadlami, pri ktorých boli zničené mrakodrapy Svetového obchodného centra v New Yorku. V Pentagóne vtedy zahynulo 189 ľudí – 64 cestujúcich na palube lietadla - vrátane piatich únoscov - a 125 osôb vo vnútri budovy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona