Americká EPA žiada od Volkswagenu, aby vyrábala v USA elektrické autá

NETKY.SK • 21 Február 2016, 22:49 • 2 min
Americká EPA žiada od Volkswagenu, aby vyrábala v USA elektrické autá

WASHINGTON - Agentúra na ochranu životného prostredia v USA (EPA) žiada od nemeckej automobilky Volkswagen, aby v USA vyrábala elektromobily, čím by kompenzovala zavádzanie pri emisných testoch. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na správu v nemeckom nedeľníku Welt am Sonntag.

slovakia

left justify in out

EPA, ktorá podvádzanie automobilky pri emisných testoch v USA zverejnila v septembri minulého roka a odštartovala tak najväčší škandál firmy v jej takmer 80-ročnej histórii, v súčasnosti s VW rokuje o spôsobe riešenia problému. Ten sa v USA týka takmer 600.000 dieselových áut. Podľa Welt am Sonntag žiada EPA od VW, aby elektrické autá vyrábal vo svojom závode v Chattanooge (Tennessee) a zároveň pomohol pri budovaní siete nabíjacích staníc pre elektromobily v USA. Automobilka produkuje aj autá s elektrickým či hybridným motorom, no nedeľník, ktorý neuviedol zdroj informácií, ani v tomto prípade neinformuje, či EPA požaduje výrobu nových modelov, alebo tých súčasných.

 

Nemecká spoločnosť sa k najnovším informáciám odmietla vyjadriť. "Rokovania s EPA pokračujú a my nebudeme komentovať ani obsah, ani stav týchto rokovaní," uviedol hovorca VW. Vyjadrenie odmietla aj EPA.

 

Medzitým ďalší nemecký nedeľník Bild am Sonntag napísal, že nemecký minister dopravy Alexander Dobrindt sa tento týždeň stretol s predsedom dozornej rady automobilky Hansom Dieterom Pötschom, aby sa oboznámil s pokrokom firmy v riešení kauzy. Podľa Bildu Pötsch prisľúbil, že Volkswagen urobí všetko na vyriešenie tejto krízy. Záverečnú správu o kauze plánuje VW predložiť americkej právnickej firme Jones Day, ktorá vedie externé vyšetrovanie, v apríli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona