Americká diplomatka Nulandová je v Moskve na rozhovoroch o Ukrajine

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 16:03 • 2 min
Americká diplomatka Nulandová je v Moskve na rozhovoroch o Ukrajine

MOSKVA - Námestníčka amerického ministra zahraničných vecí Victoria Nulandová je dnes na návšteve Moskvy, kde vedie rozhovory zamerané na Ukrajinu. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vysokopostavená americká diplomatka uviedla, že sa stretla s poradcom ruského prezidenta Vladislavom Surkovom, s ktorým diskutovala o uplatňovaní minskej dohody týkajúcej sa východnej Ukrajiny.


Nulandová povedala dnes novinárom: "Chceme, aby bola dohoda z Minska čo najskôr dodržiavaná, a myslíme si, že teraz je už načase naozaj šliapnuť na plyn a vidieť výsledky v praxi."


Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov označil rozhovory za "krátku výmenu názorov".


Nulandová dodala, že sa stretla aj s námestníkom ruského ministra zahraničných vecí Sergejom Riabkovom.


Minská dohoda z februára 2015 pomohla zmierniť nepriateľské akcie, ktoré proti sebe na východe Ukrajiny podnikali ukrajinské sily a povstalci podporovaní Ruskom, ale občasné zrážky medzi oboma stranami pokračujú. Dvojročný konflikt si už vyžiadal viac ako 9300 ľudských životov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona