Americká banka JP Morgan sa stala terčom masívneho útoku hackerov

NETKY.SK • 3 Október 2014, 13:20 • 2 min
Americká banka JP Morgan sa stala terčom masívneho útoku hackerov

NEW YORK - Americká banka JP Morgan potvrdila, že sa v lete stala terčom masívneho útoku hackerov, ktorý zasiahol 76 miliónov súkromných klientskych účtov a 7 miliónov podnikových účtov v USA. Informovali o tom agentúra AP a internetový portál BBC.

slovakia

left justify in out

Podľa AP hackeri ukradli osobné údaje klientov, ako sú mená, adresy, telefónne čísla a e-mailové adresy. Ale banka tvrdí, že sa nedostali k dôležitým údajom, ako sú čísla účtov, heslá, či rodné čísla alebo číslo sociálneho zabezpečenia. Banka nezaznamenala ani žiadny pokus o podvod, ktorý by súvisel s hackerským útokom.

 

JP Morgan, ktorá je najväčšou bankou v USA, spolupracuje s príslušnými úradmi pri vyšetrovaní kybernetického útoku.

 

FBI v auguste informovala, že spolu s tajnou službou pracuje na odhaľovaní nedávnych kyber útokov na viaceré finančné inštitúcie v USA. Americkou verejnosťou najviac otriasli útoky hackerov na spoločnosti Home Depot a Target, pri ktorých boli ukradnuté čísla kreditných a debetných kariet, osobné údaje aj identifikačné čísla desiatok miliónov klientov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona