Americká armáda zverejnila návod, ako zaspať do 120 sekúnd: Využívajú ho najmä piloti

NETKY.SK • 5 September 2018, 12:42 • 2 min
Americká armáda zverejnila návod, ako zaspať do 120 sekúnd: Využívajú ho najmä piloti

Ak dokážete aplikovať túto metódu, nepotrvá viac ako dve minúty, kým zaspíte. A to bez ohľadu na to, v akom ste práve rozpoložení.

slovakia

left justify in out

Americká armáda bola nútená zaoberať sa kvalitným spánkom v súvislosti so svojimi pilotmi, ktorí po letoch prichádzajú do postele plní vnemov a so zaspávaním majú následne problém, no ráno musia vstávať skoro, a tak sa dobre nevyspia. Avšak pre pilotov je spánok obzvlášť dôležitý. A tak odborníci objavili metódu, ktorá by mala s rýchlym zaspávaním pomôcť.

 

Spánkoví experti tvrdia, že táto pomôcka si vyžaduje istý tréning, u málokoho totiž funguje hneď na prvýkrát. Jej podstata spočíva v postupnom uvoľňovaní svalov celého tela a následnom zastavení toku myšlienok. Ako by to teda v praxi malo vyzerať?

 

Po tom, ako si ľahnete do postele, mali by ste najskôr uvoľniť svaly na tvári, čeľusť a jazyk. S uvoľňovaním pokračujete na ramenách, ktoré úplne spustíte spolu s celými rukami.  Následne sa pomaly nadýchnite a po výdychu uvoľnite hruď a nohy, pričom začínať by ste mali od stehien cez lýtka až po chodidlá. Ak sa vám podarí zrelaxovať svoje telo, prichádza na rad hlava a myšlienky. Tie by sme mali ustáliť. Prestať rozmýšľať o zážitkoch z dňa a jednoducho „vypnúť“, dovoliť mozgu odpočívať. Vraj pomáha, ak si predstavíme, že ležíme v pokojne sa hojdajúcom kanoe alebo sieti.

 

Toto všetko by ste mali zvládnuť do dvoch minút. Po ich uplynutí by sme mali spať. Ak sa vám to nepodarí hneď, skúšajte to opakovane, výsledky sa určite dostavia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies