Americká armáda zníži počas dvoch rokov počty vojakov o 40-tisíc

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 10:22 • 2 min
Americká armáda zníži počas dvoch rokov počty vojakov o 40-tisíc

WASHINGTON - Americká armáda plánuje znížiť počty svojich vojakov o 40.000 počas najbližších dvoch rokov a dotkne sa to všetkých jej domácich aj zahraničných vojenských základní, informoval podľa agentúry Reuters v utorok denník USA Today. Dodal, že armáda plánuje znížiť súčasne o 17.000 stavy civilných zamestnancov.

slovakia

left justify in out

Tieto škrty by znížili počty vojakov armády v aktívnej službe zo súčasných asi 490.000 na 450.000, čo by bolo najmenej od toho času, ako USA vstúpili do druhej svetovej vojny.

 

Zníženie počtov bolo ohlasované už vo februári 2014, keď vtedajší minister obrany Chuck Hagel predstavoval rozpočet Pentagónu na finančný rok 2015. Tieto počty sú zahrnuté aj vo štvorročnom pláne Pentagónu - Quadrennial Defense Review 2014 (Štvorročný prehľad obrany 2014).

 

Predstavitelia obrany v utorok potvrdili, že armáda ide uskutočniť plán redukcie vojenského aj civilného personálu.

Očakáva sa, že podrobnosti o tom, ktorých jednotiek sa dotknú, oznámia vo štvrtok.

 

K personálnym škrtom dochádza v čase, kedy sa Pentagón pokúša absorbovať plánovanú redukciu výdavkov na obranu vo výške takmer jedného bilióna dolárov počas desaťročia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona