Americká armáda zabila dôležitého člena al-Káidy v Sýrii

NETKY.SK • 23 November 2016, 09:25 • 2 min
Americká armáda zabila dôležitého člena al-Káidy v Sýrii

WASHINGTON - Pri leteckom útoku armády Spojených štátov v Sýrii bol usmrtený jeden z vyššie postavených členov teroristickej siete al-Káida s kontaktmi na militantné hnutia po celom Blízkom východe. V utorok o tom informovalo americké ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Hovorca Pentagónu Peter Cook identifikoval tohto muža ako Egypťana používajúceho meno abú Afghán Masrí. Cook ho doslova označil za vysokopostaveného vodcu al-Káidy v Sýrii. Usmrtený muž podľa neho vstúpil do tejto organizácie pred niekoľkými rokmi v Afganistane. Spolupracoval tiež na útokoch, ktorých cieľom boli koaličné sily a jednotky Spojených štátov v Afganistane.

 

Americká armáda uskutočnila predmetný útok 18. novembra bezposádkovým lietadlom, spresnil Cook. Agentúra AP doplnila, že ide o najnovší zo série podobných náletov zameraných na zničenie veliteľov a vodcov al-Káidy.

 

"Toto je niekto, kto pomáhal organizovať aktivity al-Káidy a priamo pracoval pre najvyšších vodcov," uviedol Cook s tým, že Pentagón ho sledoval už dlhšie obdobie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies