Americká armáda poskytne Iraku 2000 protitankových striel

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 16:31 • 2 min
Americká armáda poskytne Iraku 2000 protitankových striel

WASHINGTON - Americká armáda poskytne Iraku v priebehu týždňa asi 2000 protitankových striel na boj proti extrémistickej skupine Islamský štát (IŠ).

slovakia

left justify in out

Armáda o tom informovala v utorok vo vyhlásení. Uviedla tiež, že Američanmi vedená koalícia uskutočnila od augusta minulého roku už vyše 4100 leteckých útokov proti pozíciám IŠ v Iraku aj v Sýrii, kde islamisti zabrali rozsiahle územia. V náletoch bude pokračovať.

 

Irak odštartoval vojenskú operáciu na znovuzískanie západnej provincie Anbár a jej hlavného mesta Ramádí, ktoré sú v rukách IŠ. Miestni predstavitelia uviedli, že v oblasti mesta prebiehajú boje a nálety. Ozbrojené strety sa zatiaľ sústreďujú na predmestia Ramádí, ku ktorému sa jednotky za podpory šiitských a sunnitských milícií približujú z troch strán.

 

Dobytie Ramádí predstavovalo najvýraznejší úspech IŠ, odkedy proti nej začala počas minulého leta podnikať nálety koalícia na čele s USA. Ramádí bolo jedným z mála miest v Anbáre, ktoré zostávalo až doteraz pod vládnou kontrolou. Zvyšok najväčšej irackej provincie Anbár, ktorá hraničí so Saudskou Arábiou, Sýriou a Jordánskom, získal do svojich rúk Islamský štát už minulý rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies