Americká armáda je ochotná pomôcť Rusku pri ochrane olympiády

NETKY.SK • 21 Január 2014, 09:30 • 2 min
Americká armáda je ochotná pomôcť Rusku pri ochrane olympiády

WASHINGTON - Armáda Spojených štátov je v prípade potreby ochotná pomôcť Rusku pri ochrane zimných olympijských hier, ktoré sa uskutočnia v čiernomorskom stredisku Soči.

slovakia

left justify in out

Hovorca amerického ministerstva obrany John Kirby vo vyhlásení v pondelok uviedol, že Washington je pripravený poskytnúť vzdušné aj námorné prostriedky vrátane dvoch vojenských lodí nachádzajúcich sa v Čiernom mori. "Spojené štáty ponúkli ruskej vláde plnú podporu pri bezpečnostných prípravách na zimnú olympiádu," povedal Kirby.

Rusko prijalo mimoriadne bezpečnostné opatrenia v súvislosti s olympijskými hrami, ktoré sa začínajú 7. februára. Severokaukazskí extrémisti totiž opakovane pohrozili útokmi proti účastníkom hier. Agentúra Reuters uvádza, že Spojené štáty už preto pripravujú aj núdzový plán na prípadnú evakuáciu amerických občanov zo Soči. Teroristi už pred olympiádou uskutočnili niekoľko útokov. V juhoruskom Volgograde pri teroristických útokoch na ciele verejnej dopravy zahynulo najmenej 34 osôb. Teroristi útočili aj v piatok v dagestanskom meste Machačkala, kde explózia reštaurácie po paľbe z granátometu zranila najmenej sedem osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona