Americká ambasáda pre možné hrozby v Turecku obmedzuje svoju činnosť

NETKY.SK • 14 December 2015, 14:02 • 2 min
Americká ambasáda pre možné hrozby v Turecku obmedzuje svoju činnosť

ANKARA - Americké veľvyslanectvo v Turecku dnes a v utorok obmedzuje svoju činnosť kvôli nešpecifikovanej bezpečnostnej hrozbe, informovala agentúra AP s odvolaním sa na hovorkyňu ambasády.

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň americký konzulát v Istanbule upozornil amerických občanov, aby sa vyhli návšteve budovy zastupiteľstva vzhľadom na bezprostrednú bezpečnostnú hrozbu a na deň prerušilo poskytovanie konzulárnych služieb.

 

Podľa nepotvrdených správ tureckých médií bol poplach na konzuláte vyhlásený na základe avíza tajných služieb o možných plánoch ozbrojencov Islamského štátu (IS) spáchať tam samovražedný útok.

Turecko zažilo v posledných mesiacoch dva veľké samovražedné atentáty: prvý sa odohral v júli v meste Suruč pri hranici so Sýriou a druhý v októbri v Ankare. Zahynulo pri nich spolu 130 ľudí. K obom atentátom sa prihlásili bunky IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies