Americká administratíva vetovala zákaz predaja iPhone 4 v USA

NETKY.SK • 4 August 2013, 16:02 • 2 min
Americká administratíva vetovala zákaz predaja iPhone 4 v USA

WASHINGTON - Zákaz ešte nevstúpil do platnosti, pretože prezident Obama mal 60 dní na to, aby zákaz buď potvrdil alebo vetoval.

slovakia

left justify in out

Administratíva prezidenta Baracka Obamu cez víkend vetovala rozhodnutie Americkej komisie pre medzinárodný obchod (ITC) zo začiatku júna, na základe ktorého mala spoločnosť Apple prísť o možnosť predávať niektoré staršie iPhony a iPady na americkom trhu. Dôvodom bolo podľa ITC porušenie patentov konkurenčnej firmy Samsung. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

ITC zakázala dovoz starších produktov, medzi nimi iPhone 4 a iPadov prvej a druhej generácie firmy Apple, 4. júna po tom, ako zistila, že porušujú patenty spoločnosti Samsung. Keďže tieto produkty vyrába Apple v Číne, spoločnosť tak stratila možnosť predávať ich na trhu USA. Verdikt ITC sa však týkal len verzií vyrobených pre operátora AT&T. Zákaz ešte nevstúpil do platnosti, pretože prezident Obama mal 60 dní na to, aby zákaz buď potvrdil alebo vetoval.

Veto oznámil v liste komisii obchodný zástupca USA Michael Froman. Ako v ňom uviedol, rozhodnutie administratívy je výsledkom obáv, že potvrdenie kroku ITC by mohlo negatívne ovplyvniť konkurenčné prostredie a amerických spotrebiteľov. Zároveň však dodal, že Samsung môže svoje práva aj naďalej presadzovať súdnou cestou.

Apple rozhodnutie administratívy privítal, naopak, Samsung netajil sklamanie. "Rozhodnutie ITC bolo správne a potvrdilo, že Samsung sa usiloval o dohodu, no Apple naďalej nemal záujem o licenciu,"citoval denník Wall Street Journal hovorkyňu juhokórejskej firmy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies