Americká a britská polícia začala vyšetrovať obvinenia voči Harveymu Weinsteinovi

NETKY.SK • 13 Október 2017, 06:53 • 2 min
Americká a britská polícia začala vyšetrovať obvinenia voči Harveymu Weinsteinovi

NEW YORK - Americká a britská polícia začali vyšetrovanie v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho obťažovania voči hollywoodskemu producentovi Harveymu Weinsteinovi. Newyorská polícia podľa informácií spravodajského portálu BBC vyšetruje sťažnosť na Weinsteina z roku 2004 a preskúmava, či neexistujú aj ďalšie takéto sťažnosti. Britská Metropolitná polícia zase prešetruje prípad, ktorý sa stal v oblasti Londýna v 80. rokoch minulého storočia.

slovakia

left justify in out

Správy o policajnom vyšetrovaní prichádzajú po tom, ako v magazíne The New Yorker vyšiel článok, v ktorom zazneli na adresu Weinsteina veľmi vážne obvinenia zo strany Asie Argento, Miry Sorvino, Rosanny Arquette a ďalších herečiek. Po jeho zverejnení sa k ich obvineniam zo sexuálneho obťažovania pridali napríklad aj Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Cara Delevingne či Léa Seydoux a najnovšie o nepríjemnej skúsenosti prehovorila aj Kate Beckinsale. Weinstein obvinenia popiera.

V súvislosti s obvineniami zbavila Britská akadémia filmových a televíznych umení Weinsteina jeho členstva, o jeho budúcnosti tiež bude cez víkend rokovať aj Americká akadémia filmových a umení a vied. K obvineniam sa vyjadril aj prezident filmového festivalu v Cannes, ktorý nad nimi vyjadril znepokojenie a podporu obetiam sexuálneho obťažovania, ktoré si zaslúži "najjasnejšie a najjejdnoznačnejšie odsúdenie".

 

Od Harveyho Weinsteina po zverejnených informáciách odišla aj jeho manželka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies