Američanmi vedená koalícia v Sýrii je nevítaným hosťom

NETKY.SK • 20 September 2017, 09:06 • 2 min
Američanmi vedená koalícia v Sýrii je nevítaným hosťom

NEW YORK - Rusko a Spojené štáty koordinujú realizáciu svojich plánov na znovudobytie sýrskych miest Rakka a Dajr az-Zaur od tzv. Islamského štátu, aby sa nenarušil spoločný cieľ boja proti terorizmu. Uviedol to v utorok ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov po rozhovore so svojím americkým náprotivkom Rexom Tillersonom na pôde Valného zhromaždenia OSN v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Ministri na schôdzke prebrali množstvo medzinárodných tém. Lavrov však konštatoval, že situácia v Sýrii bola stredobodom rozhovorov s Tillersonom.

 

"Kontakty medzi ozbrojenými silami pokračujú, aby sa zabránilo konfliktom pri realizácii plánov na znovudobytie Rakky na jednej strane a znovudobytie Dajr az-Zauru na strane druhej. Armády naďalej koordinujú svoje kroky, ktoré sú potrebné, aby sa zabránilo akémukoľvek negatívnemu vplyvu na ciele boja proti terorizmu," povedal šéf ruskej diplomacie.

 

Lavrov zároveň potvrdil postoj Moskvy, že hoci Rusko berie na vedomie realitu prítomnosti Američanmi vedenej koalícii v Sýrii, napriek tomu ju považuje za "nevítaného hosťa".

 

"Chápeme, že je to realita, chápeme, že sa to dá použiť na boj proti terorizmu v súčinnosti s akciami sýrskej vlády s podporou ruských leteckých síl, o ktoré oficiálne požiadala legitímna vláda (Sýrie)," dodal Lavrov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona