Američanka väznila v klietke svoje 8-ročné dieťa

NETKY.SK • 17 Február 2013, 18:37 • 2 min
Američanka väznila v klietke svoje 8-ročné dieťa

33-ročná Cindy Patriarchiasová spolu so svojím partnerom Edmondom Gonzalesom (37) čelia obvineniam z týrania maloletej osoby po tom, čo polícia v ich dome v Novom Mexiku v piatok našla 8-ročné postihnuté dievčatko zamknuté v drevenej klietke. O prípade informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na mieste policajné oddelenie v Las Cruces.

slovakia

left justify in out

Patriarchiasová mala svoju adoptívnu hendikepovanú dcéru nechať zamknutú doma počas toho, ako sa vybrala na premietanie filmu so svojím partnerom a tromi vlastnými deťmi do neďalekej základnej školy, upozornil britský Daily Mail.

Hovorca oddelenia v Las Cruces Dan Trujillo ozrejmil, že polícia konala na podnet Patriarchiasovej manžela, s ktorým už spolu nežijú. Dieťa našli zamknuté v rohu izby v podomácky vyrobenej drevenej klietke vysokej asi 120 cm, širokej 150 cm a hlbokej len o čosi viac než 60 cm.

Oboch nevlastných rodičov polícia po znepokojujúcom odhalení v piatok zadržala. Nevlastnú matku dieťaťa však úrady v utorok prepustili na kauciu. Jej partner, podľa tlačovej agentúry Reuters, ostáva naďalej vo väzbe.  Vyšetrovatelia doposiaľ nezistili, prečo rodičia zamkli dieťa do klietky.

img

Dievča už absolvovalo odbornú zdravotnú prehliadku, avšak jej výsledky nenasvedčovali, že by dieťa bolo fyzicky týrané. Dievčatko trpí ťažkou vývojovou poruchou, prejavujúcou sa zakrpatením mozgu a následnou mentálnou zaostalosťou. Dievčatko spolu so svojimi tromi nevlastnými súrodencami putovali do štátnej sociálnej opatery.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona