Američanka Shiffrinová na čele po 1. kole slalomu, Vlhová 18.

NETKY.SK • 21 Február 2014, 15:55 • 2 min
Američanka Shiffrinová na čele po 1. kole slalomu, Vlhová 18.

SOČI - Jana Gantnerová bola 31. (+6,64), Barbara Kantorová a Barbora Lukáčová po chybách nedokončili 1. kolo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa usadila na čele po 1. kole slalomu na ZOH v Soči. 

Úradujúca majsterka sveta si vytvorila pred obhajkyňou zlata z Vancouveru Mariou Höflovou-Rieschovou z Nemecka náskok 49 stotín, tretia Slovinka Tina Mazeová zaostala o 0,67 s. Ďalšej veľkej favoritke, Rakúšanke Marlies Schildovej patrila priebežná šiesta priečka so stratou 1,34 s.

Zo štvorice Sloveniek si v 1. kole najlepšie počínala Petra Vlhová so štartovým číslom 31, ktorá figurovala na priebežnej 18. pozícii s odstupom 3,80 s za Shiffrinovou. Jana Gantnerová bola 31. (+6,64), Barbara Kantorová a Barbora Lukáčová po chybách nedokončili 1. kolo. 

"S mojou jazdou som celkom spokojná. Ráno pred pretekmi mi to totiž absolútne nešlo, ešte som aj spadla a narazila si palec. Na to, že ráno pršalo, boli podmienky na svahu celkom fajn, čakala som, že trať bude rozbitejšia. V druhom kole pôjdem určite naplno, budem atakovať, ako sa len dá," povedala Vlhová pre RTVS.

Druhé kolo slalomu v alpskom stredisku Roza Chutor je na programe o 17.15 SEČ a pôjde sa pod umelým osvetlením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona