Američanka očarila v súťaži Arabs got Talent: Spievala arabské piesne!

NETKY.SK • 5 December 2013, 09:00 • 2 min
Američanka očarila v súťaži Arabs got Talent: Spievala arabské piesne!

BEJRÚT - Vďaka špičkovej interpretácii arabských evergreenov postúpila do finále televíznej talentovej súťaže Arabs got Talent (Arabi majú talent) aj 23-ročná svetlovlasá Američanka z Bostonu Jennifer Groutová.

slovakia

left justify in out

O jej mimoriadnom vzťahu k arabskej hudbe a jej výnimočnom talente však svedčí navyše skutočnosť, že sotva hovorí po arabsky. Platí to napriek tomu, že istý čas žila v libanonskom Bejrúte, kde študovala arabskú klasickú hudbu. Už v dievčenskom veku sa pochválila, že hrala pri istej príležitosti spoločne s libanonskou hviezdou populárnej hudby, krásavcom Wáilom Kfúrím.

Groutová si však cestu k úspechu a nadšeniu publika i poroty neuľahčila, pretože pre vystúpenia v súťaži zvolila mimoriadne náročný repertoár, pieseň egyptskej speváčky Umm Kulsúmovej (1898-1975), ktorá disponovala mimoriadnym hlasom, ako aj skladbu, v ktorej sýrska speváčka a herečka s umeleckým menom Asmahán (1917-1944) imitovala hlasy operencov.

Texty skladieb, ktoré interpretuje, sa Američanka učí naspamäť, podľa vlastných slov asi tak, ako dajme tomu britská sopranistka party vo Verdiho operách. Zatiaľ nie je známe, čo ponúkne v sobotňajšom finále súťaže, v ktorom bude o konečné víťazstvo bojovať s ďalšími 11, nemenej talentovanými adeptmi z rôznych sfér šoubiznisu. Členovia poroty to však majú v istej súvislosti jasné.

"Pochybujem, že je z USA, v skutočnosti je zo Šubry, (mestskej časti Káhiry)," zažartoval si egyptský herec Ahmad Halmí počas relácie televíznej stanice MBC. Jeho kolegyňa, libanonská speváčka Nadžwá Karamová konštatovala lakonicky: "Je to hviezda." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies