Američanka obliekla syna (7) na Halloween ako člena Ku-Klux-Klanu

NETKY.SK • 5 November 2013, 07:14 • 2 min
Američanka obliekla syna (7) na Halloween ako člena Ku-Klux-Klanu

WASHINGTON - Svojho sedemročného syna obliekla na Halloween, v predvečer sviatku Všetkých svätých, kedy deti chodia v kostýmoch po sladkosti k susedom, za člena Ku Klux Klanu (KKK) Američanka z Virgínie.

slovakia

left justify in out

Chlapec mal na sebe biely odev a vysoký špicatý klobúk zakrývajúci mu tvár s otvormi na oči, keď chodil vo štvrtok od dverí k dverám v susedstve. 

Verejnosť kostým na sociálnych sieťach skritizovala po tom, ako sa fotografia takto oblečeného dieťaťa objavila na Facebooku. Chlapcova matka, Jessica Blacková z Craigsville, povedala televízii WHSV, že nosenie kostýmu KKK je rodinnou tradíciou a že ho v minulosti nosili aj jej bratia.

Chlapec televíznej stanici povedal, že to bolo "cool" (v pohode). A že má v úmysle nosiť kostým KKK aj budúcnosti, aj keby to ľuďom malo prekážať. Rasistická organizácia založená v južných štátoch USA v roku 1866 bola známa zastrašovaním Afroameričanov pálením krížov pri ich domovoch a organizáciou mítingov a pochodov odsudzujúcich prisťahovalcov, katolíkov, židov, černochov a komunistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies