Američania zvažujú zrušenie vojenského cvičenia s Egyptom

NETKY.SK • 15 August 2013, 09:56 • 2 min
Američania zvažujú zrušenie vojenského cvičenia s Egyptom

WASHINGTON - Spojené štáty zvažujú odvolanie veľkého vojenského cvičenia s egyptskou armádou po tom, ako bezpečnostné sily pripravili o život desiatky ľudí počas útoku na tábor demonštrantov. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa amerického predstaviteľa, ktorý si želal ostať v anonymite, bola možnosť zrušenia vojenského cvičenia s označením "Bright Star," ktoré sa koná každé dva roky témou rokovania na stretnutí tzv. "komisii zástupcov". V tej sa združujú druhí najdôležitejší predstavitelia kľúčových amerických bezpečnostných agentúr.

Na 149 mŕtvych sa zvýšila bilancia obetí zrážok, ktoré v stredu vypukli v Egypte po zásahu polície proti táborom protestujúcich stúpencov zosadeného islamistického prezidenta Muhammada Mursího. Ďalších vyše 1400 ľudí utrpelo zranenia, oznámilo egyptské ministerstvo zdravotníctva.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies