Američania zhodili nad mestom Rakka tisíce letákov proti vstupu do IS

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 12:44 • 2 min
Američania zhodili nad mestom Rakka tisíce letákov proti vstupu do IS

MOSKVA - Približne 60.000 grafických letákov zhodili americké vojenské lietadlá nad severosýrskym mestom Rakka, ktoré je metropolou organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Letáky zobrazujú regrútov tejto džihádistickej skupiny, ako sú vkladaní do veľkého mlynčeka na mäso. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.
     

Letáky, ktoré sú súčasťou informačnej kampane zameranej na prevenciu voči vstupu ďalších osôb do radov IS, zhodili ešte minulý týždeň bojové stíhačky typu F-15 Eagle. 
     

"Odkazom týchto letákov je: Ak vstúpiš do IS, ocitneš sa v mlynčeku na mäso, a to nie je prospešné pre tvoje zdravie," uviedol hovorca Pentagónu Steve Warren.
     

Rozsiahle rozširovanie IS, ktorý obsadil značné územia v Sýrii a Iraku, vzbudzuje znepokojenie medzinárodného spoločenstva. Podľa amerických tajných služieb disponuje Islamský štát 30.000 militantmi, ktorí na okupovanom území vyhlásili kalifát. Členskú základňu IS posilňujú radikálni bojovníci z viac než 80 krajín sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona