Američania zaútočili na nepriateľské jednotky pri hraniciach Iraku a Sýrie

NETKY.SK • 28 Jún 2021, 12:12 • 2 min
Američania zaútočili na nepriateľské jednotky pri hraniciach Iraku a Sýrie

WASHINGTON - Americká armáda vykonala letecké útoky na "zariadenia používané milíciami podporovanými Iránom" pri iracko-sýrskej hranici.

slovakia

left justify in out

Útok bol označený za obranný 

Milície údajne tieto zariadenia využívali na vypúšťanie bezpilotných strojov útočiacich na americké jednotky v Iraku, informoval hovorca Pentagonu John Kirby.

 

img

 

Armáda podľa neho v nedeľu zaútočila na tri ciele - dva v Sýrii a jeden v Iraku. Akciu pritom označil za "obrannú", pretože ju uskutočnili v reakcii na útoky milícií.

"Spojené štáty podnikli nevyhnutné, primerané a premyslené kroky zamerané na obmedzenie rizika eskalácie, ale zároveň na to, aby vyslali jasnú a jednoznačnú zastrašujúcu správu," skonštatoval Kirby.

 

img

 

Dvaja zástupcovia irackých milícií sa pre agentúru The Associated Press v Bagdade vyjadrili, že počas leteckých útokov pri hraniciach so Sýriou zahynuli štyria ich príslušníci.

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva informuje o minimálne piatich mŕtvych.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies