Američania vystavujú svoju vojenskú techniku na ministerstve obrany

NETKY.SK • 16 September 2015, 12:10 • 2 min
Američania vystavujú svoju vojenskú techniku na ministerstve obrany

BRATISLAVA – Slovenské tanky, delostrelecké systémy, bojové vozidlá pechoty, či samohybnú kanónovú húfnicu Zuzana môžu dnes návštevníci vidieť v priestoroch Ministerstva obrany SR v rámci Dňa otvorených dverí. Techniku doviezli aj americkí vojaci, ktorí v týchto dňoch prechádzajú Slovenskom na aliančné cvičenie Brave Warrior do Maďarska.

slovakia

left justify in out

"Je to tradičné podujatie, ktoré organizujeme každoročne. Každý rok dávame možnosť občanom SR prísť do priestorov ozbrojených síl, v tomto prípade ministerstva obrany, vidieť našu techniku, vidieť našich vojakov," uviedol na margo podujatia druhý zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR Pavel Macko. Tento rok je podujatie podľa jeho slov obohatené práve o prítomnosť amerických jednotiek a ich techniky.

 

Američania na deň otvorených dverí priniesli obrnené bojové vozidlá Stryker v rôznej variácii - prieskumné vozidlo, raketometné vozidlo, či samohybný mínomet. Z americkej techniky je možné vidieť aj nákladné vozidlá.

 

Podujatie dnes potrvá do 17.00 h. Pre návštevníkov je okrem vystavenej techniky pripravený aj kultúrny program či dynamické ukážky boja.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies