Američania vypovedali troch venezuelských diplomatov

NETKY.SK • 2 Október 2013, 12:01 • 2 min
Američania vypovedali troch venezuelských diplomatov

WASHINGTON - Americké ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že z krajiny sú vypovedaní traja venezuelskí diplomati, pričom ide o reakciu na rozhodnutie venezuelskej vlády vyhostiť troch tamojších amerických predstaviteľov, vrátane chargé d'affaires Kelly Keiderlingovej. Tí boli podľa venezuelského prezidenta Nicolása Madura zapojení do pokusov o destabilizáciu juhoamerickej krajiny.

slovakia

left justify in out

Americké ministerstvo v utorok neskoro večer uviedlo, že dalo 48 hodín na odchod zo Spojených štátov venezuelskému chargé d'affaires Calixtovi Ortegovi Riosovi a druhej tajomníčke Mónice Alejandre Sánchezovej Moralesovej, ktorí pracujú na veľvyslanectve vo Washingtone. Rovnaká podmienka na odchod platí aj pre konzulku Marisol Gutiérrez de Almeida, pôsobiacu na venezuelskom konzuláte v texaskom Houstone.

Ministerstvo uviedlo: "Je poľutovaniahodné, že venezuelská vláda sa znova rozhodla vypovedať predstaviteľov americkej diplomacie na základe nepodložených obvinení (z rozvracania štátu), čo si vyžaduje recipročný krok. Je to kontraproduktívne pre záujmy oboch našich krajín."

Rezort americkej diplomacie ďalej uviedol, že odmieta obvinenia z účasti americkej vlády na akomkoľvek sprisahaní, zameranom na destabilizovanie venezuelskej vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies