Američania vydali pozostatky Carnajeva, prišiel po ne pohrebný ústav

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 10:48 • 2 min
Američania vydali pozostatky Carnajeva, prišiel po ne pohrebný ústav

BOSTON - Americké úrady vydali vo štvrtok večer telo Tamerlana Carnajeva, podozrivého z bombového útoku na Bostonskom maratóne. To znamená, že príčina jeho smrti by mohla byť zverejnená už tento týždeň.

slovakia

left justify in out

Pohrebný ústav, ktorý si najala Carnajevova rodina, vyzdvihol vo štvrtok večer miestneho času pozostatky 26-ročného muža. Informoval o tom Terrel Harris, hovorca ministerstva pre verejnú bezpečnosť v štáte Massachusetts, ale ďalšie informácie nemal.

Súdny lekár stanovil príčinu Carnajevovej smrti v pondelok 29. apríla, ale americkí predstavitelia ju nezverejnia, kým nebudú vydané pozostatky a kým nebude vystavený úmrtný list.

Carnajevova vdova Katherine Russellová, ktorá žije v štáte Rhode Island, sa tento týždeň dozvedela, že súdny lekár je pripravený odovzdať telo, a vyjadrila želanie, aby pozostatky dostala Carnajevova rodina.

Carnajevov strýko Ruslan Carni, ktorý žije v štáte Maryland, v utorok 30. apríla vyhlásil, že rodina prevezme jeho telo. "Samozrejme, príbuzní si vezmú telo. Rodina je rodina," dodal.

Carnajev zomrel po prestrelke s policajtmi, ku ktorej došlo niekoľko dní po bombovom útoku na Bostonskom maratóne z 15. apríla. Pri cieľovej páske tam zahynuli traja ľudia a ďalších vyše 260 utrpelo zranenia. Bratia neskôr zabili aj policajta v areáli Massachusettského technologického inštitútu (MIT) a uniesli auto s vodičom, ktorý ušiel.

Polícia uviedla, že pri policajnej naháňačke bratia odpálili bombu vyrobenú z tlakového hrnca a hádzali do policajtov granáty. Tamerlanovi Carnajevovi sa potom minula munícia a už ho práve pacifikovali a nasadzovali mu putá, ale policajti museli v poslednej chvíli odskočiť. Mladší brat Džochar Carnajev sa totiž na nich rútil na ukradnutom aute. Keď unikal z miesta, prešiel cez Tamerlanovo telo.

Polícia neskôr chytila aj mladšieho brata, bol zakrvavený a ukrýval sa v odstavenom člne na zadnom dvore na bostonskom predmestí Watertown.

Džochar Carnajev (19) čelí obvineniam z použitia zbrane hromadného ničenia s úmyslom zabíjať. Matka bratov čečenského pôvodu tvrdí, že obvinenia sú lži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies