Američania varovali Ugandu pred ďalším avizovaným teroristickým útokom!

NETKY.SK • 18 Október 2013, 06:21 • 2 min
Američania varovali Ugandu pred ďalším avizovaným teroristickým útokom!

KAMPALA - Spojené štáty varovali Ugandu pred bezprostredným teroristickým útokom, podobným tomu, ktorý sa odohral nedávno v susednej Keni. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Americké veľvyslanectvo v Ugande oznámilo, že v metropole Kampala môže čoskoro dôjsť k útoku, nie je však presne známe, kedy a kde. Varovanie prichádza uprostred zvýšenej ostražitosti v krajine po tom, čo podobné výstrahy pred teroristickým útokom zazneli aj z úst predstaviteľov ugandskej polície.

Pri útoku na nákupné centrum Westgate v kenskom Nairobi z 21.-24. septembra zahynulo najmenej 61 civilistov, šesť vojakov a viacero militantov. K útoku sa prihlásilo somálske islamistické hnutie aš-Šabáb, ktoré už niekoľkokrát varovalo, že zaútočí v Ugande, ak krajina nestiahne svoje mierové sily zo Somálska.

Naposledy zaútočilo hnutie aš-Šabáb v Ugande v júli 2010. Samovražední atentátnici sa odpálili v reštaurácii v Kampale, kde ľudia sledovali finále svetového poháru vo futbale. O život prišlo viac ako 80 ľudí. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona