Američania varovali pred teroristami v lietadlách smerujúcich do Ruska

NETKY.SK • 6 Február 2014, 08:34 • 2 min
Američania varovali pred teroristami v lietadlách smerujúcich do Ruska

WASHINGTON - Americké ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť varovalo letecké spoločnosti, ktoré majú namierené do Ruska, že teroristi sa môžu pokúsiť prepašovať na palubu výbušniny v tube na zubnú pastu. Informovala o tom v stredu agentúra AP s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa bezpečnosti USA.

slovakia

left justify in out

Výstraha je podľa neho určená tým spoločnostiam, ktoré majú priame lety do Ruska.
     
Ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť vo vyhlásení uviedlo, že "nemá v tejto chvíli vedomosť o špecifickej hrozbe" namierenej voči Spojeným štátom. Konštatovalo, že "si pravidelne vymieňa informácie s domácimi a medzinárodnými partnermi vrátane tých, ktorí sú zapojení do medzinárodných podujatí, akou je olympiáda v Soči".
     
Agentúra Reuters pripomenula, že ruské bezpečnostné sily sú v stave vysokej pohotovosti, aby predišli prípadnému teroristickému útoku počas zimných olympijských hier, ktoré sa začínajú v piatok. Hoci niektorí americkí zákonodarcovia neskrývajú obavy, šéf Bieleho domu Barack Obama vyjadril presvedčenie, že Soči je bezpečné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona