Američania uniesli z Maldív Rusa obvineného z hekerstva

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 14:40 • 2 min
Američania uniesli z Maldív Rusa obvineného z hekerstva

WASHINGTON/MOSKVA - Ruská vláda v utorok obvinila USA z porušenia vzájomnej dohody a "únosu" ruského štátneho príslušníka obvineného z neoprávneného vstupovania do počítačových sietí amerických obchodníkov s cieľom ukradnúť údaje o kreditných kartách.

slovakia

left justify in out

Americké ministerstvo vnútornej bezpečnosti predtým informovalo, že tajná služba ešte v sobotu zadržala 30-ročného Romana Valereviča Selezneva v súvislosti s údajnými zločinmi spáchanými v rokoch 2009 až 2011. Podľa ruského ministerstva zahraničných vecí sa tak stalo na jednom z letísk na Maldivách, zatiaľ čo médiá špekulujú, že zadržaný muž by mohol byť synom poslanca ruského parlamentu Valerjia Selezneva. Ten sa pre tlačovú agentúru ITAR-TASS vyjadril, že sa mu so synom nepodarilo skontaktovať, na druhej strane však zverejnené informácie označil za "obludnú lož a provokatívny akt".

 

"Považujeme to za najnovší nepriateľský krok zo strany Washingtonu," uvádza ruský rezort zahraničia vo vyhlásení na svojom internetovom portáli. "Nie je to prvýkrát, keď americká strana ignorujúc bilaterálnu zmluvu... o vzájomnej asistencii v kriminálnych záležitostiach prikročila k niečomu, čo predstavuje únos ruského občana." 

 

Americké úrady uvádzajú, že voči zadržanému Rusovi v marci 2011 vzniesli v štáte Washington viaceré obvinenia vrátane bankového podvodu, získania informácie z chráneného počítača či závažnej krádeže totožnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona