Američania sú stále viac znepokojení sledovaním

NETKY.SK • 13 August 2013, 10:58 • 2 min
Američania sú stále viac znepokojení sledovaním

WASHINGTON - Občania Spojených štátov sú stále viac znepokojení prenikaním vlády do svojho súkromia pri vyšetrovaní terorizmu a niektorí bežní ľudia hľadajú cesty, ako ju zatlačiť späť. Napísala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Američania podpisujú on-line petície a vyhrážajú sa žalobami. Niektorí tlačia na poskytovateľov internetových služieb, aby boli úprimní, ak informácie zdieľajú s vládou. Dovoľuje to federálny zákon, ak osoba nie je vyšetrovaná na súdny príkaz.

Podľa AP je otázkou, či tieto tri prúdy občianskych aktivistov uspejú vo vytvorení širšieho ľudového hnutia. Mnohí zákonodarcovia stále bránia sledovací program americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA). Práve Kongres ho preveril a v tajnosti schválil.

Na rozdiel od protivojnových snáh, ktoré mobilizovali demokratov počas vlády Georgea Busha ml., a konzervatívneho hnutia Tea Party majú oponenti vládneho sledovania tendenciu prekonávať stranícke delenie, dodáva AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies